Top 7 új nyári elfoglaltság, amire nem is gondoltál

Ha már beleuntál a régi megszokott nyári programokba, a sör, fürdés, napsütés, bulik sorába, akkor ajánlok neked néhány új tevékenységet, amivel garantáltan feldobod az „unalmas nyári” hétköznapjaidat.

 1. Lélekbúvár eventek: Legyen az spirituális fesztivál, pozitív gondolkozós event, trauma feldolgozás, stressz-kezelés, ecstatic dance… Bármi is van az érdeklődésed középpontjában, biztosan találsz annak megfelelő programot, amit nem csak élvezni fogsz, de a lelked egészségéért is teszel előre egy lépést.
 2. Utazz más módon! Ha eddig buszoztál vagy vonatoztál, próbáld ki az autóbérlést, ha eddig apartmanban laktál, akkor pedig a lakókocsis, sátras utazásokat. Garantáltan új élmény lesz, még ha adott esetben nehézségnek is érzed, biztosan rengeteg vicces szituáció fog kikerekedni belőle, amit aztán évekig mesélhetsz. Advanced-oknak: esetleg autóban alvás vagy stoppolás (saját felelősségre!).
 3. Wellness otthon! Dobj össze egy jó hideg limonádét friss mentából és málnából, vagy a személyes kedvencemet: jeges fekete teát bazsalikommal és fahéjja. A lehetséges variációk száma végtelen. Mindeközben a hajad egészségéért is tehetsz, például a kertből szedett diófalevél főzetével való lemosással, amit aztán a napon, szélben hagysz megszáradni. Majd irány a fészer, nem is gondolnád mi mindenre jó egy kis kapálgatás! Meditációs gyakorlat is lehet, az összpontosítást és a fölösleges gondolatok elhessegetését lehet közben gyakorolni, mialatt a kerted is szépül és a test is megkapja a neki járó aktivitást. Nehány ilyen “mindful” pillanat igazi élmény tud lenni.
 4. Strand másképpen: most ne csak a vattacukrot fald, hanem próbáld ki a strapásabb szórakozási formákat is, valami újat, amit korábban meg nem próbáltál. Például wakeboard, vízisí, vagy csússz le az általad 20 éve elhanyagolt jó öreg csúszdán, hidd el, új élmény lesz!
 5. Teljesítménytúrák: Kinizsi 40/100, Spartan Race, Ironman…etc. Mindenki talál a saját ízlésének és szintjének megfelelő próbatételt. Nem csak célt, kihívást, motivációt adhat, hanem egy garantáltan örökre szóló élményt is. Ha mar körbebiciklizted a Balatont három nap alatt, akkor próbáld ki az éjszakai, 24 órás verziót is!
 6. Adj magadnak egy esélyt az álmaid megvalósítására! Kezdj bele valamibe, amit mindig is meg akartál tenni! Blogot indítani, zongorázni tanulni, cikket írni egy magazinnak, elkezdeni dolgozni azon a régóta dédelgetett saját vállalkozási ötleten… Mikor, ha nem most? Máskor sem lesz könnyebb. Ne teljen el egy újabb év, hogy nem tettél egy lépést sem az álmaid felé. Ehhez persze először egy jól kifontolt cél kell, egy olyan, ami tényleg érdekel, mert csak azért fogsz mindent megtenni, teljes erőből és kitartóan dolgozni!
 7. Önkénteskedés: másoknak is jót teszel persze, de magadnak is és ez nem önzőség. Normális dolog, ha azért, mert másoknak segítesz, te is egy kicsivel jobb embernek érzed magad, mert ez valóban így is van. Javasolnám a szemétszedést egy szép természeti környezetben, kutya sétáltatást menhelyes kutyusoknak, akár bizonyos eventeken hostesskedni, ha épp az a szociális pezsgés az, amire vágysz.

Sztori:

Anyukámmal tökélyre fejlesztettük az otthoni nyaralás receptjét, ezek az alábbiak:

 • napi menetrend kialakítása úgy, hogy délután 3-tol zavartalanul megkezdődhessen a fix napozási program,
 • citromos sor behűtve,
 • opcionálisan jegeskávé, vanília fagyival, tejszínhabbal, csoki reszelékkel, amit a stewardess nővérem professzionális színvonalon tud elkészíteni es szolgálni,
 • esetleg kinti hangfal a hangulat fokozására
 • 2 napágy

És indulhat is a napozás!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: